Drevjakt

I helgen så var det dags igen. Jag och Alddin var inbjuden på jakt till en jaktförening här i området.

Mina förhoppningar för dagen var stora. Det har inte riktigt gått som jag velat under hösten. Aladdin levererar drev nästan varje gång vi är ute, ibland blir det ju älg men han har haft både rådjur o hare framför sig också här under hösten. Det har dock inte skjutits för honom än och det beror mest på husses orutin och bristande kunskap. Vart tar jag vägen när drevet är igång, vart är de bästa passen, vart finns rådjuren på vår mark? Dessa frågor snurrar ständigt i huvudet men jag lär mig något varje gång jag är ute med Aladdin.

I lördags var det som sagt dags och vi samlades vid jaktkojan vid 8 snåret. 13 st var vi om jag inte minns helt fel och det var 2 hundar som skulle släppas i varsin del av såten på morgonen. Vilket innebar att det var 11 passkyttar så mina förhoppningar om ett fällt vilt för Aladdin var på topp.

När alla var på plats så släpper jag hunden och han börjar omedelbart att söka ut, Han drar iväg på turer på ca 10 min och kommer sedan tillbaka till mig, så den delen funkar perfekt tycker jag. Efter ca 30 min så ser jag att han drar iväg i en spikrak linje och befinner sig 7-800 m bort men jag hör ingenting så jag ropar ut på radion att det ser ut som han har hittat något men att han är på väg bort ifrån oss och undrar ifall jag ska följa efter eller avvakta.

Får då höra att han skäller ju, så jag letar reda på ett pass inne i skogen och avvaktar.

Det var även första gången jag jagade med radio, och det är fan inte lätt att hålla reda på allt när man är ny. Vart är jag, vart är hunden, vart är drevet på väg, vart sitter passkyttarna, o allt ska ju rapporteras. Huvudet snurrade konstant, tur att inte drevet kom åt mitt håll för då hade jag fasen i mig missat det.

Drevet drog iväg bort ifrån oss o min tanke blev på en gång, fan det är Älg. Men helt plötsligt buktade det upp mot passlinjen igen och ett tag bara väntade jag på att det skulle smälla men det vände bort igen tyvärr, sen snurra det runt ett tag en bit bortanför passlinjen för att lite senare spika rakt iväg över en myr och där släppte Aladdin och vände tillbaka. han bakspårade perfekt men han skäller på tillbakavägen också men jag såg på pejlen att han följde sina egna spår exakt så jag förstod att han hade släppt. Så vi beslutar oss för att bryta för lunch och jag går för att möta upp honom i löpan och ser då att det är rådjur han drivit så med stor sannolikhet så var det en bock han hade framför sig.

Så det blev inget skjutet den här gången heller men vi kämpar på, någon gång kommer det lossna för jag tycker Aladdin jobbar på riktigt bra, han är ung och behöver rutin och erfarenhet men det vore så jäkla kul om det kunde skjutas för honom snart, det behöver inte vara jag, bara han får lön för jobbet han lägger ned så är jag nöjd.

På eftermiddagen så hade jag möjlighet att släppa honom igen men valde att vila honom och satte mig på pass istället. En annan tax vid namn Max levererade ett fint drev som var i närheten av mig ett par gånger men det va stolpe ut denna gång också så det var bara att lyfta på hatten för rådjuren denna gång och tacka för dagen. Tack Johan Ericsson och hela jaktföreningen för att vi får komma och jaga med er och för att ni står ut med att jag inte alltid har full koll på läget. Det är alltid lika trevligt

Nästa helg så är det jakt på hemmaplan som gäller,då ska vi se ifall jag och Aladdin kan få in ett rådjur eller en hare i pass hemma i Lorås. Vi fortsätter kämpa på.

Skitjakt så hörs vi. / Daniel

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s